Необходими продукти
зрял фасул - зрял 2 ч. ч.сланина - пушена 200 гр.
свинско месо - 200 гр.
свинско месо - ребра пушени - 200 гр.
колбас - наденица македонска 200 гр.
домати - 1 бр.
джоджен
олио
лук - 1 малка глава
моркови - 1 бр.
Приготвяне
Бобът се накисва от предишната вечер.Сланината, ребърцата и месото се запържват до златисто. Наденицата се нарязва и също се запържва но се прибавя последна за да остане по - мека.
Бобът се сварява. Сле дкато изхварлим първата вода в нея добавяме леко запържените моркови, домати и лук, които са нарязани на ситно.
Когато бобът е готов, в друг съд с малко олио запържваме малко брашно и червен пипер и джоджен , които прибавяме при боба.
Пресипваме го в една тава и го смесваме с месото, сланината наденицата и ребърцата и печем около 30 мин.
Сервира се топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар