неделя, 25 септември 2011 г.

Рецепта за Курбан чорба от агнешко месо!

Рецепта за Курбан чорба от агнешко месо!



Съставки за Курбан чорба от агнешко месо
агнешко месо 1 кг
агнешки дреболии 250 г
краве масло 125 г (1 пакетче)
кромид лук 1-2 глави
яйце 1 бр.
лютиви пиперки 3-4 бр.
магданоз 1 връзка
джоджен
сол на вкус

Приготвяне на Курбан чорба от агнешко месо
Нарязваме месото, почистваме го, измиваме го. Поставяме го в тенджера заедно с нарязаните на ситни парченца дреболиийки, заливаме го с вода и варим. С решетеста лъжица премахваме пяната, която се образува. Добавяме нарязания на ситно лук и лютиви пиперки по желание. Задушаваме брашното в мазнината до златисто оцветяване, размиваме го с малко бульон и изсипваме в чорбата. Доливаме гореща вода, посоляваме и варим още 45 минути. Застройваме с разбитото яйце, което трябва да се пресече, сваляме от огъня, поръсваме със ситно нарязани джоджен и магданоз и можем да сервираме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар