Порции: 4 | |
Необходимо време: 40 минути | |
Продукти: | |
700 г калмари 250 г риба тон филе от консерва 2-3 лъжици лимонов сок 1 лъжичка настъргана лимонова кора 2-3 лъжици зехтин 3 лъжици нарязан на ситно магданоз 2 скилитки чесън 2 лъжички (VEGETA) | |
Начин на приготвяне: | |
Изчистете калмарите, измийте ги и ги подсушете, накълцайте крачетата на дребно. Отцедете дребно филето от риба тон, добавете лимонова кора и лимонов сок, накълцан чесън, магданоз, 2 лъжици зехтин, нарязаните крачета от калмарите, лъжичка Вегета и разбъркайте добре. С този пълнеж напълнете калмарите, след което ги затворете с клечки за зъби. Нагорещете добре скарата, намажете я с олио и печете калмарите от всяка страна по 4-5 минути. Посолете печените калмари с Вегета, залейте ги с останалото олио и магданоза. Сервирайте пълнените калмари със салата по желание. | |
Бележки: | |
Съвет: Преди да започнете да пълните калмарите, клъцнете леко с нож връхчетата им и ги пълнете по-лесно. За пълненото използвайте по-едри калмари. |
четвъртък, 6 януари 2011 г.
Пълнени Калмари
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар