четвъртък, 6 януари 2011 г.

Пълнени Калмари

Рецепти с Калмари -  Панирани калмари



Порции: 4
Необходимо време: 40 минути

Продукти:
700 г калмари
250 г риба тон филе от консерва
2-3 лъжици лимонов сок
1 лъжичка настъргана лимонова кора
2-3 лъжици зехтин
3 лъжици нарязан на ситно магданоз
2 скилитки чесън
2 лъжички (VEGETA)

Начин на приготвяне:
Изчистете калмарите, измийте ги и ги подсушете, накълцайте крачетата на дребно. Отцедете дребно филето от риба тон, добавете лимонова кора и лимонов сок, накълцан чесън, магданоз, 2 лъжици зехтин, нарязаните крачета от калмарите, лъжичка Вегета и разбъркайте добре. С този пълнеж напълнете калмарите, след което ги затворете с клечки за зъби.
Нагорещете добре скарата, намажете я с олио и печете калмарите от всяка страна по 4-5 минути. Посолете печените калмари с Вегета, залейте ги с останалото олио и магданоза.
Сервирайте пълнените калмари със салата по желание.
Бележки:
Съвет: Преди да започнете да пълните калмарите, клъцнете леко с нож връхчетата им и ги пълнете по-лесно. За пълненото използвайте по-едри калмари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар