четвъртък, 6 януари 2011 г.

Как да си приготвим домашна майонеза?!

БЪРЗО И ЕВТИНО от "anatoli1606"



В старите буркани от компот /с обикновенните капачки а не тези с винт/ се слагат 3 цели яйца, 1 чаена лъжичка сол препълнена, 1 чаена лъжичка лимонтузу равна /ако обичате по- кисело може и повече/ и олио до свивката на буркана /а не до гърлото/. Разбива се като ножа на миксера се постави на дъното включва се и постепенно се издига към гърлото на буркана. При използуване можете да подправите майонезата с черен пипер, горчица и др. по желание.

Така приготвената майонеза можем да използуваме при приготвяне на руска салата или като основа на други салати.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар